5 tips per desconnectar de les xarxes socials aquest estiu

Tot l’any esperant aquest moment, per fi han arribat les vacances! Et disposes a fer la maleta amb la il·lusió de pensar que durant uns dies podràs desconnectar de la rutina diària. Però, arribes a la platja i t’adones que no és tan fàcil: la teva ment segueix a l’oficina, pensant en si tot anirà bé o en aquelles tasques que hauràs de resoldre a la tornada. 

No ser capaços de desconnectar té efectes a la nostra salut física i mental: si no deixem descansar a la nostra ment, ens pot repercutir a la fortalesa del nostre sistema immune i salut mental, fent-nos més vulnerables a malalties físiques i problemes de salut mental. 

A més, el mòbil i en especial les xarxes socials, no ajuden en tot aquest procés: són un constant focus de notícies i actualitzacions que contínuament bombardegen d’informació estressant a la nostra ment. I com tots ja sabem sobradament, està demostrat que desconnectar dels instruments tecnològics i del treball durant les vacances, millora considerablement el rendiment dels treballadors. Per això, et proposem 5 idees per desconnectar del món digital aquest estiu:

  1. Desconnecta l’internet del mòbil, si algú t’ha de dir una cosa urgent et trucarà

Una altra opció és desactivar les dades del mòbil, el teu telèfon funcionarà igual que fa uns anys: rebràs trucades, però no whatsapps. Per tant, només atendràs el que és urgent i imprescindible sense sentir-te aïllat del tot.

       2. Posa’t un horari de consulta del mòbil al dia

Com si es tractés d’un horari laboral, marcat una hora al dia per consultar i respondre missatges importants, la resta de dia, apaga el mòbil. Veuràs que tot va molt millor i no hauràs d’estar pendent durant tota la jornada.

      3. Desactiva totes les notificacions

Veure un avís a cada minut sobre les novetats a les xarxes socials, el correu… No ens deixa estar tranquils. Dins de cada aplicació pots configurar el tipus de notificació: et recomanem treure-les totes, d’aquesta manera només veuràs els avisos quan entris a l’aplicació i es reduirà molt més la càrrega mental que ens suposa veure la pantalla encesa amb novetats constantment

     4. Llegeix un llibre en paper

Si et costa desenganxar-te de les pantalles i ets d’aquells que mira constantment les xarxes socials de forma inconscient, compra una bona novel·la i llegeix cada cop que tinguis la temptació de consultar el mòbil. La seva història t’enganxarà, et portarà dins del seu món i t’oblidaràs per una estona de tota la resta. Si hi dediques les mateixes hores que estaves invertint a les xarxes socials, potser necessitaràs més d’un llibre per passar tot l’estiu!

     5. Fes activitats a l’aire lliure 

Estar actiu, en moviment i en contacte amb la natura t’ajudarà a reduir la necessitat de mirar el mòbil a cada moment.

Aquest estiu et convidem a desconnectar i reduir els nivells d’ansietat aplicant aquestes 5 idees que de segur et faran gaudir i tornar a l’oficina amb les energies renovades.

L’equip d’Acrònim et desitja unes bones vacances!