PortaCabot i ACRÒNIM sumem esforços per oferir un servei integral als ajuntaments en l’elaboració de projectes de participació ciutadana amb l’ús de plataformes tecnològiques, planificació d’actuacions i comunicació.

ACRÒNIM, agència de comunicació i màrqueting amb llarga experiència en el disseny i producció de campanyes, que també ha desenvolupat eines de participació i votació digital, amb les quals ja ha treballat per nombrosos ajuntaments i organitzacions.

PortaCabot és una empresa de consultoria amb més de 10 anys d’experiència treballant pel sector públic local en la planificació estratègica, prestació de serveis i participació ciutadana. L’equip perfecte per portar a terme el Pla d’Actuació Municipal, eina de planificació dels 4 anys de mandat municipal, amb la participació de la ciutadania.

Elements per al disseny i elaboració del PAM

1. Planificació.

Per saber on volem anar, primer cal saber d’on venim. Tot seguit preveurem les passes que farem, com les farem i quan les farem.

Planificar mitjançant el PAM ens ajuda a preparar els reptes municipals per als quatre anys de mandat, preveient el calendari d’execució, distribuint els recursos entre els diferents projectes i qui serà el responsable de cada pas.

“No planificar és planificar el fracàs”, proverbi xinès.

2. Participació.

La participació ciutadana en els afers públics locals afegeix legitimitat a les decisions municipals, facilita la implicació ciutadana i contribueix a crear comunitats vertebrades i cohesionades.

Per això la millor manera d’elaborar un PAM és obrir la porta a la participació de la ciutadania, i així construir de manera conjunta el futur immediat del municipi.

3. Comunicació.

El 50% de l’èxit de la gestió municipal rau en saber transmetre a la ciutadania els projectes que impulsa el govern municipal, fixant la mirada en el final del trajecte, no en la pols del camí.

El llenguatge, el disseny, els canals de comunicació… tots els elements que intervenen en la difusió del PAM han d’estar alineats per captar l’atenció del públic i fer diana en el nostre objectiu.

4. Eines digitals de participació i comunicació.

El futur ja és aquí, gestionem amb eines del SXXI.

Hem desenvolupat eines de participació electrònica per facilitar l’aportació d’idees, fomentar el debat i proporcionar informació en tot moment.

I en cas que vulguem aprofundir en la presa de decisions, posem a disposició la nostra plataforma de vot electrònic, que garanteix l’anonimat, el secret de vot, i impedeix la suplantació d’identitat. Una eina segura que permet el vot telemàtic i presencial amb eines digitals.